دستاورد| «روشن»، برنجی با بازدهی دو برابر
دانش‌بنیان‌ها در خدمت سفره ایرانی؛

دستاورد| «روشن»، برنجی با بازدهی دو برابر


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 101532
یک شرکت دانش‌بنیان با تولید برنج «روشن»، گامی مهم در جهت افزایش بهره‌وری کشاورزی و بهبود معیشت کشاورزان برداشته است. این برنج که با پرتودهی اشعه گاما تولید شده، علاوه بر بازدهی دو برابری، می‌تواند در مناطق کمتر برخوردار نیز کشت شود.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، شرکت دانش‌بنیان «امیدآوران اندیشه‌ورز پردیس» با تکیه بر دانش و فناوری نوین، گونه‌ای پربازده از برنج ایرانی به نام «روشن» را تولید کرده است. این دستاورد که حاصل سال‌ها تلاش متخصصان این شرکت در حوزه کشاورزی است، نویدبخش تحولی بزرگ در عرصه تولید برنج کشور خواهد بود.

عمار افخمی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان امیدآوران اندیشه‌ورز پردیس، با اشاره به سابقه فعالیت این شرکت گفت: ما از سال 1390 با همکاری سازمان انرژی اتمی و با استفاده از پرتوتابی اشعه گاما بر روی 20 نوع برنج، پس از 10 سال تحقیق و تلاش، به رقمی از برنج دست یافتیم که هم بازدهی بالاتری دارد و هم کیفیت بهتری نسبت به ارقام سنتی دارد. به یاد شهید هسته‌ای، احمدی روشن، این رقم را "روشن" نامگذاری کردیم.

 وی افزود: این رقم برنج در سال 1398 پس از طی مراحل قانونی، در سامانه ثبت ارقام گیاهی به ثبت ملی رسید.

افخمی، همچنین به تجاری‌سازی این دستاورد اشاره کرد و گفت: پس از ثبت رقم برنج، با همکاری 10 نفر از محققان، شرکت «امیدواران اندیشه‌ورز پردیس» را با اخذ مجوزات لازم از جهاد کشاورزی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری تاسیس کردیم و در سال 1400 به عنوان شرکت دانش‌بنیان نوع یک، فعالیت خود را آغاز کردیم. مجموعه ما بذر گواهی‌شده را تولید و توزیع می‌کند که علاوه بر استان‌های شمالی کشور، در استان‌های جنوبی نیز با استقبال کشاورزان روبرو شده است.

به گفته این فعال فناور، بذرهای گواهی‌شده این شرکت در مناطق مختلف کشور عملکرد بسیار خوبی داشته و در مقایسه با نمونه‌های بومی، بازدهی دو برابری دارند. استفاده از این بذر در مناطقی مانند سیستان و بلوچستان، می‌تواند ظرفیت کشاورزی این مناطق را به طور چشمگیری افزایش داده و موجب افزایش درآمد کشاورزان شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، بزرگترین دستاورد این مجموعه را ظرفیت بالای تولید رقم «روشن» دانست و اظهار داشت: با توسعه این رقم در اراضی شالیزاری کشور، می‌توانیم به خودکفایی و حتی صادرات برنج دست پیدا کنیم. در حال حاضر طرح مهندسی امنیت غذایی در حوزه برنج را به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه کرده‌ایم.

افخمی در پایان تاکید کرد: با توجه به فعالیت ما در مناطق کمتربرخوردار، استفاده از برنج روشن می‌تواند سبب افزایش بهره‌وری کشاورزی و بهبود معیشت مردم شود. این امر نیازمند حمایت نهادهای متولی از جمله جهاد کشاورزی و همچنین متولیان آبادانی و پیشرفت کشور است. در این بین برنامه ملی آبادیران می‌تواند نقش بسیار مهمی ایفا کند.

#20

دستاورد| تخلیص داروی نوترکیب آلتپلاز با تولید نانوبادی نوترکیب ضد این دارو
دستاورد| تخلیص داروی نوترکیب آلتپلاز با تولید نانوبادی نوترکیب ضد این دارو
03/04/24 - 09:44
دستاورد| فضای آزمایشگاهی امن با «کابینت ایمنی زیستی» ایران‌ساخت
دستاورد| فضای آزمایشگاهی امن با «کابینت ایمنی زیستی» ایران‌ساخت
02/10/20 - 09:55
 جایگزینی لیزر به جای شمع در خودروها
جایگزینی لیزر به جای شمع در خودروها
96/03/27 - 12:11
بیشتر بخوانیم